Produïm avellanes de la varietat negreta, que es presenten pelades, torrades i envasades en bossetes de 125 i 250 grams.

Per a tastar-les, dirigiu-vos a qualsevol dels punts de venda recomanats, que trobareu a l'apartat "On trobar-nos" d'aquest mateix espai web, en un llistat ordenat per poblacions i adreces.

Recordeu que incorporar les avellanes en els hàbits alimentaris és un bon costum per a la salut, doncs contenen un alt nivell de proteïna, fibra vegetal, greixos insaturats,
sals minerals, oligoelements i vitamines E, A, B1 i B2.
L'alt contingut de greixos insaturats i l'absència de colesterol ajuden a prevenir les malalties cardiovasculars.

Les avellanes són un element molt important en la dieta mediterrània.

 
 

COMPOSICIÓ NUTRICIONAL DE L'AVELLANA
[valors expressats en % per 100 g]

Contingut calòric
Proteïnes
Hidrats de carboni
Fibra
Contingut de greixos total
Àcids grassos saturats
                          insaturats monoinsaturats
                          insaturats poliinsaturats
Colesterol
Vitamina E
Fitoesterols
646,0
13,0
9,6
7,5
62,0
4,6
48,7
5,8
0
15,19
96,0
  kcal
  g
  g
  g
  g
  g
  g
  g
  g
  g
  g
Minerals coure, manganès, calci, potassi i fòsfor  
Vitamines E, B6 i àcid fòlic  

 

* Font: J.C. Favier, J. Ireland-Ripert i M. Feinberg.
Répertoire général des aliments.
Table de composition. INRA. Ed., 1995.
USDA, Nutrients in 100 g of tree nuts, 2002.

 
 
L'avellana.cat | Josep Zacarias Ferré Simeón | Riudoms [Baix Camp].....